|
Wysłany: 12.02.2010 06:14
Witam, P.S. chciałem to samo wpisać z serwisu online - pisało, że w polu wiadomości mam jeszcze możliwość wpisania 130 znaków, ale jak dałem wyślij to dostałem error: |
|
|
|---|---|
|
Wysłany: 12.02.2010 09:21
Dzwoniłem w tej sprawie na infolinie i co się dowiedziałem: - że to poprawne działanie systemu, bo przelewy wewnętrzne są księgowane tylko w takich terminach: poniedziałek-piątek : godz. 7-21 sobota: 8-15 niedziela: brak Oprócz tego dowiedzialem się, że robiąc w tym samym dniu przelew wewnętrzny środków z OKO na ROR oraz definiując przelew zewnętrzny z ROR, nie mam gwarancji, który przelew wykona się jako pierwszy - stąd przelew zewn. może się w ogóle nie powieść z powodu braku środków. Czyli co pozostaje mi przelewanie dzień wcześniej środków z OKO na konto nieoprocentowane (Direct), by wykonać przelewy zewn. dnia następnego? Bardzo mnie dziwi tego typu działanie banku, od usług internetowych w jednym i tym samym banku jednak oczekiwałbym, by: - przelewy wewn. były realizowane w czasie rzeczywistym - istniała możliwość priorytetyzacji wykonywania przelewów - choćby związana z kolejnością ich oczekiwania, czyli zdefiniowania przez użytkownika serwisu ING BankOnline. Bardzo proszę o jakieś ustosunkowanie się Banku do powyższych uwag. |
|
|
|---|---|
|
Wysłany: 12.02.2010 20:40
Oczywiście wszystkie przekazane informacje są prawidłowe. Księgowania przelewów odbywają się w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 21:00 oraz soboty od 8:00 do 15:00. Również mogę potwierdzić kwestie związane z odrzucaniem transakcji. Jeśli przelew jest wysyłany z przyszłą datą, to środki na jego realizację powinny znajdować się na rachunku dzień wcześniej. |
|
|