Aktywacja konta przez bank,a dostęp do IngbankOnline

Wysłany: 09.02.2010 14:49

Witam,kurier zabrał odemnie podpisaną umowę,aktywowałem sobie konto ing bank online za pomocą kodu który zostawił mi kurier- i teraz czy muszę czekać aż bank wszystko aktywuje czy mogę się już logować do systemu ?

Wysłany: 09.02.2010 17:37

Witam

Korzystać z usługi już można także zapraszam do logowania, jednak dopóki umowa nie będzie zweryfikowana po stronie Oddziału nie będzie można wpłacać ani dokonywać przelewów z konta.

Pozdrawiam

Łukasz

Wysłany: 09.02.2010 17:51

a czy jest możliwość,że tak się nie stało ? gdyż podczas prób wyskakuje komunikat o niepoprawnej parze login/hasło,a ja wszystko wpisuje poprawnie

Wysłany: 09.02.2010 19:28

Witam

Nie jest to możliwe, ponieważ po otrzymaniu od Banku kodu aktywacyjnego jest już możliwość aktywacji usługi. Z informacji, które napisałeś wynika, że aktywacja została zakończona więc na końcu aktywacji przyszedł kod aktywacyjny na numer telefonu, tak? Po wpisaniu takiego kodu usługa jest już aktywna i można się do niej logować.

W przypadku już samego logowania, hasło dostępu jest wpisywane w postaci hasła maskowanego, czyli wprowadza się tylko takie znaki jakie prosi system. Dla przykładu pole numer 7 jest puste to należy wprowadzić 7 znak z hasła, pole 11 jest puste czyli należy wpisać 11 znak z hasła, aż zostaną uzupełnione wszystkie puste póla

Jeżeli aktywacja została zakończona, a zasada wpisywania hasła jest zrozumiała to proponuję jeszcze kontakt z Help Line pod numerem 0801 601 607 lub 32 357 00 10 w celu zweryfikowania problemu.

Pozdrawiam

Łukasz

Wysłany: 09.02.2010 20:40

Jednak się udało,umykało mi po prostu ostatnie okienko(mam długie hasło),a tak jeszcze jedno pytanie czy jak np zalicze 3 błędne próby wpisania hasła,4 próba będzie pomyślna i zaloguje sie to podczas następnej wizyty będę miał znów od początku 5 prób czy system będzie pamiętał wcześniejsze 3 błędne ?

Wysłany: 09.02.2010 21:05

Po poprawnym zalogowaniu do usługi liczba błędnych prób jest anulowana i ponownie przy następnym logowaniu będzie do dyspozycji 5 prób.

Pozdrawiam

Łukasz