Zagadkowa historia przyznania limitu zadłużenia..

Wysłany: 04.02.2010 16:28

Krótka historia.  Trzy razy w tygodniu dostaję reklamę konta w ING z limitem do 2krotnosci wplywow. Ekstra! Namawiam zonę do założenia konta, ja rezygnuję z Inteligo i lecimy do ING. Telefon do infolinii, wizyta w banku, zalozemnia konta direct. Skladamy zaswiadczenia o zarobkach i chcemy podpisac umowy o limicie zadluzenia. Ale nie ! Akurat padl system, nic nie da sie zrobić. W przyszlym tygodniu. Ok, rozumiemy. Żona jedzie 40 km. do dzialu w nastepnym tygodniu, skalda papiery, 25 minut i umowa podpisana. Ja w tym czasie skladam wniosek w warszawie. Skladam, czekam 8 dni, dostaje odpowiedz (oczywiscie sam dzwonię i przypominam się), że odrzucono mój wniosek z powodu braku numeru telefonu pracodawcy na zaswiadczeniu o zarobkach! Uzupelniam. Skladam nowy wniosek, czekam 6 dni dostaję telefon z decyzją. I teraz zagadka: zaona na zaswiadczeniu sredni zarobki to 3000 netto. Dostaje limit 5000 zl. Ja na zaswiadczeniu 4000 zl dostaje... 2000 zl. Jeste widocznie malo wiarygodny. Jestem funkcjonariuszem państwowym od 15 lat, 40 na karku, i perspektywa, że bede klientem banku przez conajmniej  kilkanascie lat. A bank ma to gdzies. Moze ktos mi wyjasni czemu tak mnie potraktowano? 

Ma w nosie ING. Likwiduję konto i zostaję przy starym dobrym Inteligo.

Wysłany: 05.02.2010 07:47

faktycznie, jesli chodzi o limit zadluzenia, to w ing maja potworny balagan :(

Wysłany: 05.02.2010 11:42

Witam,

Na forum Banku nie jest możliwe wyjaśnienie zaistniałej sytuacji, ponieważ nie jest możliwa weryfikacja danych klienta. W zaistniałej sytuacji proponuję złożenie reklamacji, która pozwoli na udzielenie odpowiedzi na zadane przez Pana pytania.

Reklamacje może Pan złożyć telefonicznie pod numerami 0800 163 012 dla telefonów stacjonarnych lub 32 357 00 62 telefony komórkowe jak również przez stronę internetowa Banku ingbank.pl/u235/navi/31555  wybierając zakładkę Reklamacje – złóż reklamację.

Jednocześnie przepraszamy za niedogodności związane z założeniem konta i wnioskowaniem o limit zadłużenia.

Pozdrawiam, Agnieszka

Wysłany: 05.02.2010 15:24

Pani Agnieszko, dziękuję za odpowiedź.

Ale nie chodzi mi o zgłaszanie reklamacji. Chodzi mo to, ja kzostałem potraktowany. Moja żona przy skałdaniu wniosku podała wszystkie nasze miesiećzne obciążenia z tytułu m.in. kredytów. I dostała limit. Mnie przy składaniu wniosku nikt o nic nie pytał. I dostałem nie dwukrotność miesięcznych wpływów a 50%. Przecież będziecie na mnie zarabiać przez najbliższych kilkanaście lat. Wydaje mi się , że w dzisiejszych czasach klient taki jak ja to dobry klient (regularne wpływy). Miałe szczere chęci żeby przenieść się do ING ale liczy się pierwszy kontakt, prawda? A ten niestety nie był najlepszy.

Wysłany: 05.02.2010 15:29

Agnieszka_Z napisał(a):

Witam,

Na forum Banku nie jest możliwe wyjaśnienie zaistniałej sytuacji, ponieważ nie jest możliwa weryfikacja danych klienta. W zaistniałej sytuacji proponuję złożenie reklamacji, która pozwoli na udzielenie odpowiedzi na zadane przez Pana pytania.

Reklamacje może Pan złożyć telefonicznie pod numerami 0800 163 012 dla telefonów stacjonarnych lub 32 357 00 62 telefony komórkowe jak również przez stronę internetowa Banku ingbank.pl/u235/navi/31555  wybierając zakładkę Reklamacje – złóż reklamację.

Jednocześnie przepraszamy za niedogodności związane z założeniem konta i wnioskowaniem o limit zadłużenia.

Pozdrawiam, Agnieszka

chyba nie po to jest to forum, zeby odsylac klienta od annasza do kajfasza, ale rozwiazywac problemy wynikajace z nierzetnej obslugi w ING,

i zastanawiam sie dlaczego pobierajac obligatoryjna prowizje za obsluge limitu zadluzenia w wysokosci min. 68 zl, co po przeliczeniu /68 zl : 1,5 % = 4533, 3333/ nie daje obligatoryjnie limitu zadluzenia w wysokosci: 4500 zl,

chyba ze czegos nie rozumiem i sprawa powinnna byc skierowana do UOKiK ? 

Wysłany: 05.02.2010 15:53

Witam

tak jak napisała Agnieszka, na forum nie jesteśmy w stanie wyjaśnić sprawy, ponieważ nie mamy tu możliwości weryfikacji Pana danych. :|

Jeżeli nie chce Pan składać reklamacji, pozostaje nam tylko przeprosić za niedogodności o których Pan pisze.

pozdr, Miłosz

Wysłany: 06.02.2010 20:01

najlepiej wycinac niewygodne posty,

zle to swiadczy o polityce szacunku dla klienta ze strony ING 

Wysłany: 09.02.2010 18:04

Miłosz_G napisał(a):

Witam

tak jak napisała Agnieszka, na forum nie jesteśmy w stanie wyjaśnić sprawy, ponieważ nie mamy tu możliwości weryfikacji Pana danych. :|

Jeżeli nie chce Pan składać reklamacji, pozostaje nam tylko przeprosić za niedogodności o których Pan pisze.

pozdr, Miłosz

Witam, złozyłem reklamację. Została rozpatrzona błyskawicznie i co najważniejsze pozytywnie. Podziekowania dla pracowników placówki przy ul. Zajączka w Warszawie.

Wysłany: 10.02.2010 10:47

Cieszymy się, że sprawa znalazła pozytywny finał :)