Karta Wirtualna Visa - Pytania

Wysłany: 09.02.2010 14:19

Witam.Chciałbym założyc kartę wirtualną Visa i mam parę pytań dotyczących jej :)

1.Jakie są rzeczywiste opłaty za prowadzenie tej karty?

2.Czy z tej karty można dokonywac przelewów na dane konto bankowe?

3.Jeżeli nie mam konta w banku to mogę wpłacac pieniądze na kartę na przykład na poczcie?

4.Mogę sprawdzic stan środków na koncie przez internet? 

5.Czy np. jak sprzedam jakąś rzecz, to osoba kupująca może wpłacic mi pieniądze na tą kartę?

6.By zalożyc tą kartę muszę miec konto w ING? 

Wysłany: 09.02.2010 16:53

Witam:)

Kartę wirtualną VISA można założyć tylko z poziomu usługi ING BankOnLine (dostep internetowy do konta). Usługa udostępniana jest posiadaczom rachunku osobistego lub oszczędnościowego. Dlatego kartę założyć mogą tylko posiadacze rachunku w Banku.

Jedyna opłata związana z założeniem karty to opłata za jej wydanie, która wynosi 20zł. Przelewy z karty można realizować tylko na rachunek w Banku, natomiast samo zasilenie karty możliwe jest w dowolny sposób (przelew, wpłata na rachunek na Poczcie). Również inne osoby mogą przelewać środki na kartę (wystarczy podać im numer rachunku karty).

Oczywiście usługa ING BankOnLine pozwala na sprawdzenie środków dostępnych na karcie.

Zachęcam do założenia usługi i zamówienia karty:)

Pozdrawiam

Jakub

Wysłany: 09.02.2010 16:54

Witam:)

Kartę wirtualną VISA można założyć tylko z poziomu usługi ING BankOnLine (dostep internetowy do konta). Usługa udostępniana jest posiadaczom rachunku osobistego lub oszczędnościowego. Dlatego kartę założyć mogą tylko posiadacze rachunku w Banku.

Jedyna opłata związana z założeniem karty to opłata za jej wydanie, która wynosi 20zł. Przelewy z karty można realizować tylko na rachunek w Banku, natomiast samo zasilenie karty możliwe jest w dowolny sposób (przelew, wpłata na rachunek na Poczcie). Również inne osoby mogą przelewać środki na kartę (wystarczy podać im numer rachunku karty).

Oczywiście usługa ING BankOnLine pozwala na sprawdzenie środków dostępnych na karcie.

Zachęcam do założenia usługi i zamówienia karty:)

Pozdrawiam

Jakub

Wysłany: 26.07.2010 08:45

Witam, dołożę jeszcze jedno pytanie. Niedawno odwiedzili mnie krewni, którzy pilnie potrzebowali kupić pewną usługę za granicą za pomocą karty (chodziło o przeprawę promową, niestety ich karta zaginęła za granicą). A ja posiadam jedynie kartę debetową do konta Direct.    Czy istnieje teoretyczna możliwość "wyrobienia' karty wirtualnej i zapłacenia nią poprzez internet w ciągu pobytu tych osób u mnie, czyli w ciągu kilku godzin w dzień roboczy ?  Czy taka aktywacja karty i możliwość jej akceptacji przez zagraniczną firmę wymaga odczekania np do następnego dnia lub dłużej.... Pozdrawiam.

zett edytował(a) ten post: 26.07.2010 08:47
Wysłany: 26.07.2010 13:33

Witam,

Zamówienie, wykreowanie, aktywacja oraz zasilenie karty wirtualnej VISA, przelewem wewnętrznym np. z Pana konta direct w usłudze INGBOL trwa, myślę, że maksymalnie kwadrans.

Obciążenie karty na stronie internetowej przewoźnika również jest kwestia kilku minut, w momencie jej dokonania pieniądze na rachunku karty wirtualnej sa blokowane i oczekują na rozliczenie od strony kontrahenta, które powinno nastąpić w ciągu maksymalnie ośmiu dni kalendarzowych.

Reasumując, zapraszam do skorzystania z tej oferty. Pozdrawiam.